SON DAKİKA

2024 Kurbanlık Fiyatları: Dana, Düve, ve Koyun Fiyatları

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını merakla araştırıyor. Bu yıl hayvancılık sektöründeki zorluklar nedeniyle fiyatlar olumsuz etkilenebilirken, besiciler sosyal medya üzerinden büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatlarını paylaşmaya başladı.

2024 Kurbanlık Fiyatları: Dana, Düve, ve Koyun Fiyatları
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Ankara'nın Çubuk ilçesindeki hayvan pazarında, canlı kurbanlık dana kilo fiyatı 270 liradan satılıyor. 400 kilogramlık bir dana için fiyat ise 110 bin lira civarında seyrediyor. Aynı pazarda, 500 kilogramlık kurbanlık dana canlı fiyatı ise 135 bin liradan alıcı buluyor.

Kurbanlık Düve Fiyatı 2024:

Çubuk hayvan pazarında ortalama 300-350 kilogram ağırlığındaki kurbanlık düve, 80 ila 85 bin lira arasında alıcı bekliyor.

Kurbanlık Koyun Fiyatları:

Dana ve düve fiyatlarının yüksek olması, bu yıl vatandaşları kurbanlık koyunlara yönlendiriyor. Çubuk hayvan pazarında, kurbanlık koyun fiyatları ortalama 8 bin liradan başlayarak satışa sunuluyor.

Kurbanlık fiyatlarına ilişkin bu bilgiler, vatandaşların bayram öncesi satın alma kararlarını etkilemeye devam ediyor.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.