SON DAKİKA

54 Yıllık Berber 25 yıllık Muhtar Mustafa Demir!..

54 Yıldır severek yaptığı mesleğinde yetiştirdiği ustaların sayısını hesaplamamış, 25 yıldır da İhsaniye Mahallesi ondan soruluyor.

54 Yıllık Berber 25 yıllık Muhtar Mustafa Demir!..
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

 Haber :İbrahim Atalay -Dilek Çelik 

Bu gün ki konuğumuz Berber ve İhsaniye Mahallesinde Muhtar olan Mustafa Demir ve eşi Mükerrem Demir çifti.

50 Yıllık eşi Mükerrem Demir, tatlı konuşmasıyla hem eşini hem de iyi geçinmenin sırrını anlattı. 

“Bir kız, bir oğlum var, kızımdan 2 torunum var damat kimya mühendisi aldı götürdü Danimarka’ya yazın çocuklarla geliyor. Oğlum Arçelik’te çalıştığı için Manisa’ya gitti. İki çocuk da onun var. Çocuklar tatillerde torunlarla geliyorlar.” dedi.

  İyi geçinmenin sırrını Mustafa Demir’in eşi Mükerrem Demir  “Birbirinin kusurunu görmemek. Hatasını kabullenerek düzeltmek, hatasız insan olmaz, 75 yılında evlendik hep çabaladık, bir şeyler edinmek için, hadi şunu da alalım bunu da alalım derken adam beni emekli etti çocukları büyüttük. Şimdi baş başa kaldık Başa döndük. İkimiz birbirimize destek oluyoruz. Eşim 5 dönemdir İhsaniye Mahallesi muhtarlığını yapıyor. Hep makasın ucuyla kazandı, beni emekli etti. Kendisi de emekli oldu. Gençler doyumsuz. Mustafa abin babasını bilmiyor, küçük yaşta kaybetmiş. 75 yılında evlendik 50 yıl oldu,  Birbirini idare edeceksin bana çocuklarıma baktın dedi ve beni de emekli etti Bir tek patates haşlaması bilir başka bir şey bilmez. Yok dediğim şeyi hemen alır getirir. Bende yaparım. Ben Okçular Köyünde çocukluğum geçti. O zamanlar bambaşka bir çocukluk geçirdik. Halamın çocuklarıyla geçinirdik. Oynardık bam başka bir çocukluk geçirdim. Ondan sonra evlendim. Birbirimizi idare ettik. Hatalarımız oldu ama anlayışla her işin başı sevgi saygı.” dedi. 

İhsaniye Mahallesinin 25 yıllık Muhtarı Mustafa Demir’de bir dönem daha yapıp muhtarlığı bırakacağını ifade ederek, “Ben yıllardır yapıyorum bu işi benim ilk seçildiğim de maaş 40 liraydı. Şimdi 17.600 TL oldu her mahalleden parası için en aşağı 5 kişi aday olmaya başladı. Bende diyorum ki  devlet muhtarlara verdiği maaşı kaldırsın sadece ve sadece bize kırtasiye ve diğer giderlerin bedellerini versin, muhtarlık sorumluluk isteyen bir iştir. Öyle herkesin yapabileceği basit bir iş değildir. Benim karşıma eskiden de 3 aday çıkardı, şimdi onlar bıraktı yeni isimler mahallede oturup oturmadıkları bile belli değil. Yeni adaylar da çıkıyor. Mahalle de vatandaşlar bile doğru dürüst tanımıyor.” dedi.

Berberliğe 1970 yılında başladığını 5 yıl sonra evlendiğini söyleyen Muhtar Mustafa Demir “54 yıldır berberlik yapıyorum, mesleğimi severek yaptım ve yapıyorum . Yanımda çok çırak yetiştirdim. Çoğu usta oldu. Bir çoğu mesleği yapıyor. Bir kısmı farklı  işler yapıyor. Ben halen Şehit kani caddesinde ki dükkanımda  çalışıyorum. Mesleğimi seviyorum ve halen 54 yıl geçmesine rağmen işimi yapıyorum”dedi. 

İhsaniye Mahallesi Muhtar adayları ; Murat Çelik Esnaflık yapıyor.

İhsaniye Mahallesi Muhtar adayı Mehmet Ok sloganı ise  “Mahallemiz için mahallelimizle el ele”

İhsaniye Mahallesi Muhtar Adayı Barış Çeker, Muhtarlık için sloganı  “Hizmet için değişim zamanı”

İhsaniye Mahallesi Muhtar Adayı Özkan Berispak, “Mahallem için Hizmet İçin”  sloganıyla çıkan 4 farklı aday daha yarışıyor muhtarlık için, sonuçta seçmen kararını verecek.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.