SON DAKİKA

Akgül Hızlı tren güzergâhını meclise taşıdı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alarak, Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren güzergahında Gerede-Bolu-Düzce-Sakarya üzerinden olmasının birçok avantajı olduğunu dile getirdi.

Akgül Hızlı tren güzergâhını meclise taşıdı
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, TBMM’de öncelikle Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucunda şehit düşen askerlere Allahtan rahmet ailelerine sabır diledi.

Milletvekili Akgül,” 2024 Bütçe Görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan, İstanbul-Ankara, yüksek hızlı tren hattında araştırmalar sonrasında Gerede-Bolu-Düzce-Sakarya güzergahı üzerinden olmasının birçok avantajı olduğunu söyleyerek; “İstanbul- Ankara yüksek hızlı tren projesi tüm vatandaşlarımızı olduğu gibi bizleri de heyecanlandırmaktadır. İstanbul Ankara arasında ulaşımı 80 dakikaya düşürecek olan bu projeyi ve Kuzey Marmara otoyolu devamını sonuna kadar destekliyoruz. Yalnız hızlı tren projesi için seçilen güzergâh konusunda bazı isteklerimiz olacak. Üniversite hocalarımızın yaptığı araştırmalar sonrası güzergahın Gerede-Bolu-Düzce-Sakarya üzerinden olmasının birçok avantajı vardır. Çevre illerin bu hatta entegresi, maliyet düşüklüğü, coğrafi zorlukların azalması, yolcu kapasitesinin artması gibi birçok avantajı bulunan Gerede-Bolu-Düzce-Sakarya güzergahının gözden geçirilmesini ve bu güzergahın avantajlarının tekrar değerlendirilmesini önemle rica ediyoruz.” dedi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.