SON DAKİKA

At yaylasında 2 saha için maden arama ruhsatı...

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Bolu Belediyesinde yaptığı basın toplantısında burada madencilik yapılmasına hayatım pahasına musade etmem de etmeyeceğim diyerek, Pirahmetler Köyü ve civarında 1070 hektarlık alanda Koza madencilik Şirketine verilen 4. Bölge olarak madencilik arama ruhsatı verildiğini ifade etti.

A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Başkan Özcan açıklamasında asıl tehlike At yaylasında bulunan torf toprağı için verilen 1370 hektarlık alanda verilen maden arama ruhsatının verilmesidir. Özcan Burada Türkiye'nin belki de dünyanın en kaliteli TORF toprağının bulunduğunu biliyoruz.Bunun için yapılacak madencilik faaliyetlerine asla izin vermeyiz, verdirtmeyiz.  Hayatın pahasına da olsa böyle bir şeye asla izin vermem.dedi. Belediye Başkanı Özcan, Konunun  seçim döneminde Ak Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coskunyurek tarafından dile getirildiğini fakat söylendiği gibi arama için verilen sürenin bitmesine 6 ay degil birbuçuk yıl kaldığına da dikkat çekti. 

At yaylasında torf için alınan ruhsatın gölgelenmesi için Pirahmetler Köyü için altın arama ruhsatının alınmış olabileceğini de dile getiren Özcan  her iki bölge içinde maden çıkarılmasına asla izin verilmeyeceğini Bolunun doğasının bozdurulamayacağına dikkat çekti. Konu için her zaman Pirahmetler köyüne zabıta göndererek faaliyetleri dikkatle takip ettiğini de ifade etti .

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.