SON DAKİKA

Baibü'de Milliyetçiler Günü yürüyüşü

3 Mayıs Milliyetçilik Günü dolayısıyla Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde yürüyüş düzenlendi. Öğrencilerin ellerinde Türk devletlerinin bayraklarıyla yürüdüğü etkinlik Gölköy’de sona erdi.

Baibü'de Milliyetçiler Günü yürüyüşü
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Yerleşkesi’nde 3 Mayıs Milliyetçilik Günü dolayısıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Eğitim Fakültesi binası önünde bir araya gelen öğrenciler, ellerinde Türk devletlerinin bayraklarıyla yürüyüş yaptı. BAİBÜ Türk Dünyası Topluluğu üyesi öğrencilerinin yanı sıra Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı Sedat Tok ve Ülkü Ocakları Bolu İl Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı yürüyüş, Gölköy Mesire Alanında sona erdi. Yürüyüşün ardından açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı Sedat Tok “3 Mayıs 1944 yılından beri Türk Milliyetçiliğini ve Türk Milliyetçilerini tabutluklara sığdırmaya çalışanların, bir kutlu yürüyüşü perçinledikleri tarihtir. Bundan sonra da Turan coğrafyamıza ışık tutan, maziden atiye köprü olan bir dönüm noktası olarak yaşatılacaktır. Merhum Ziya Gökalp Bey’in de dediği gibi, ‘Vatan ne Türkiye’dir Türklere, ne Türkistan, Vatan, Büyük ve müebbet bir ülkedir, Turan’” ifadelerini kullandı. Yürüyüşün ardından öğrencilere sucuk ekmek ikram edildi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.