SON DAKİKA

ÖZKALEM BOLU HEDEF'E KONUŞTU
“GENÇLER AKGÜL'Ü ROL MODEL ALIYORLAR”

Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı Cihan Özkalem, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak gençlere yönelik projeler üretmeye çalıştıklarını, gençleri her anlamda desteklediklerini ifade etti. MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül’ün gençlere her zaman destek olduğunu vurgulayan Özkalem, Ülkü Ocağına gönül vermiş ülkücü neferlerin İsmail Akgül’ü rol model aldıklarını belirtti.

Özel Haber
“GENÇLER AKGÜL'Ü ROL MODEL ALIYORLAR”
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Haber: M.Abdulkadir Şahin

Cihan Özkalem, gençlere daha faydalı olabilme düşüncesiyle hareket ettiklerini, üniversiteyi ve şehri öğrencilere tanıtmayı hedeflediklerini vurguladı.

“ODAK 2023 BÜYÜK BİR İLGİ GÖRDÜ” 

7’den 70’e herkese yönelik bir proje olan Odak 2023 programından bahseden Cihan Özkalem, “Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı  olarak gençlere, ve vatandaşlarımıza yönelik sürekli projeler üretmeye, geliştirmeye çalışıyoruz. Bununla ilgili çalışmalar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bu doğrultuda Odak 2023 yazılım programını çıkardık. Odak 2023 ilk ortaya çıktığında büyük bir ilgi gördü. Bu program okuyarak anlama, göz kaslarını geliştirme ile alakalı. Gençlerimiz Bugün bir sınava girdiklerinde karşılarına paragraf soruları çıkıyor. Yarısına gelince başladıkları yeri unutuyorlar. Bizim yazılım programını kullandıkça algılamaları, odaklanmaları gelişiyor. Okuduklarını daha kolay bir şekilde anlayabiliyorlar ve okuma hızları artıyor. Bunun sayesinde bahsettiğim engeller ortadan kalkıyor, göz kasları gelişiyor. Ekran başında geçirdikleri gereksiz vakitler yerine daha faydalı güzel bir şekilde kaliteli geçiriyorlar. Eskiden bir kitabı okumaları uzun sürüyorken bu yazılım sayesinde okuduklarını anlayabildikleri için daha hızlı bir şekilde okuyabiliyorlar. Bu yazılımı kullananlar ayrıca gelişimlerini de takip edebiliyorlar. Gençlerimiz bu yazılımı kullandıkça başarılı olduklarını görebiliyorlar. Odak 2023 7’den 70’e herkese fayda sağlayabilecek bir yazılım. Üniversite öğrencisi de lise öğrencisi de orta okul ilk okul öğrencisi de hatta iş insanları da kullanabilirler. Odak 2023’ü geliştirerek daha ileriye taşımak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ONLARA DERSHANE HİZMETİ SUNUYORUZ”

Projeleri arasında UZEM’in de olduğunu hatırlatan Özkalem, “UZEM bir nevi dijital dershane formatında. Gençlerimiz eksik oldukları konuları açıp dinleyebiliyorlar. Maddi koşullar nedeniyle dershaneye gidemeyen öğrencilerimiz oluyor. Bizim projemiz onlara dershane hizmeti sunuyor. Bizim ocağımıza gelen, yazılımlarımızdan talep eden öğrencilere hediye ediyoruz. Ayrıca Türk büyükleri serimiz de var. Biz bunu kitap haline getirmiştik, sonrasında dijital ortama taşıdık. Gençlerimiz bununla kaliteli zaman geçiriyorlar. Dijitale entegre olmaya çalışıyoruz. Bu yazılımların ücretsiz olarak verilmesi öğrencileri çok mutlu ediyor. On binlerce yazılım dağıttık. Geri dönüşleri çok güzel oluyor. Talep oldukça da dağıtmaya devam edeceğiz” dedi.

Öğrencilerin birbirleriyle kaynaşması ve üniversiteye adapte olmaları için düzenledikleri piknikten bahseden Özkalem, “Biz Ülkü ocakları olarak üniversitenin hem açılışında hem de kapanışında 2 defa piknik yapıyoruz. Geçen hafta ilk pikniğimizi gerçekleştirdik ve ilgi büyüktü. 34 otobüs 1200 kişi ile Aladağlar izcilik kampına çıktık.  Bu artık geleneksel hale geldi. Yeni arkadaşlarımıza hem ilimizi tanıtalım hem de üniversitemizi ve kendimizi tanıtalım diye böyle bir piknik yaptık. Çok da güzel vakit geçirdik. Sağ olsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de destek verdi. Çeşitli etkinlik ve oyunlarla bize destek sundu. Gençlik Merkezi İl Müdürümüz de bizzat katıldı. 1200 kişinin ulaşımından tutun yemesine kadar bizler bu program için hiçbir ücret talep etmedik. Gençlerimiz ocağı tanımış oluyor. Rahmetli İzzet Baysal tarafından bize bırakılan bir miras üniversite. Biz de onun mirasına ve anısına sahip çıkarak üniversiteyi tanıtmaya çalışıyoruz. Konferanslarımız olsun, etkinlikler, piknikler, tiyatrolar olsun bizim etkinliklerimiz bitmez. Konser yapmayı da planlıyoruz. Durmadan bir şeyler üretmeye çalışıyoruz. Ramazan ayında koli yardımımız, çek desteğimiz; kış ayında bot-mont yardımı yapıyoruz. Okullar açıldığı zaman da kırtasiye desteği yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“HEP VAR OLSUN”

MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül’ün Ülkü Ocaklarından Milletvekilliğe gelmesiyle gurur duyduklarını ifade eden Özkalem, “İsmail Akgül çocukluk arkadaşımdır. Kendisi ile Ülkü ocaklarında uzun yıllar boyunca beraber çalıştık. En alt kademeden en üst kademeye kadar Ülkü ocaklarına gelen bir çocuğun hayali Ülkü Ocakları Başkanı olmaktır. Kendisi o hayali gerçekleştirdi. Ben de kendi hayalimi gerçekleştiriyorum. Tabi o bir tık üste çıkarak Milletvekili oldu. Bizi oldukça çok onurlandırıyor. Kendi aramızdan birisinin milletvekili olması çok büyük bir gurur. İsmail Akgül Bolu’da olduğu sürece neredeyse tüm programlara katılım sağlıyor. Gençlerimiz onu rol model olarak görüyor. Kendisi ocağımıza gelip çay içiyor sohbet ediyor gençlerle. Bürokratik anlamda gençlerin bir talebi olduğu zaman destek olmaya çalışıyor. Kendisi her zaman yanımızda, hep var olsun” ifadelerine yer verdi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.