SON DAKİKA

Karamanlı Mahallesi Muhtarı Necati Dinçer “Her kes ya tutarsa, muhtar olursam derdinde”!..

Muhtar Dinçer “Muhtarlık maaşı için önüne gelen aday oluyor. Ben mahallemize Sağlık Ocağı nasıl kazandırırım onun derdindeyim "

Karamanlı Mahallesi Muhtarı Necati Dinçer “Her kes ya tutarsa, muhtar olursam derdinde”!..
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Röportaj :İbrahim Atalay 

Karamanlı Mahallesi Muhtarı Necati Dinçer 8 Muhtar adayı var benimle birlikte 9 aday var 4300 oyu paylaşacağız.

 Yani 1200 ün üzerinde oy alan muhtar olur.2004 yılından bu yana muhtarlık yaptığını ifade eden Necati Dinçer 2004 yılında Karamanlı Mahallesinin efsane muhtarı Ahmet Karageyik o dönem Kalıcı konutlara taşındığı için muhtar olmamıştı. Ben de ekibimle birlikte adaylığımı açıkladım ve 807 oy alarak Karamanlı mahallesinde 4. dönem Muhtarlık yapıyorum. 5. Dönem son kez yine adayım. Şu anda 4300  kadar oy var bu oyun  1200 kadarını alan aday muhtar olur. Göçmenlerle ilgili sorumuza “o kadar fazla göçmen yani Suriyeli kalmadı. Kalanların çocukları yaramaz oluyor, söz den anlamıyorlar birde çok çocukları oluyor. Ama mahallede eskisi kadar fazla göçmen yok.

Mahallemiz Bolu’nun eski mahallelerinden birisidir. İzzet Baysal Kadın Doğum Hastanesi’nden Stadyum Caddesine kadar, yukarıda Hastane Caddesinden, D-100 kadar Karamanlı Mahallesi. Mahallemizde en büyük ihtiyacımız bir Sağlık Ocağı bulunmayışıdır. İhsaniye ve Gölyüzü Mahallesi ile aynı Sağlık Ocağı’nı kullanıyoruz. Sağlık Bakanlığından isteğimiz şu anda boş olan önceden Poliklinik ve Diş Hastanesi olarak kullanılan az bir yatırımla onarımı tamamlanacak olan 1965’lerde inşaa edilen Polikliniklerin atıl durumdan kurtarılarak Sağlık Ocağı olarak mahallemizin yararına açılmasıdır. 

 Onun dışında yaşlı insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Gelen yardımları mahallemizdeki ihtiyaç sahipleriyle buluşturuyoruz. Yaşlı teyze ve amcalarımızı zaman zaman ziyaret ediyoruz. Yaşlı, okuma yazması olmayan veya internet kullanamayan insanlar halen ikametgâh almak için biz muhtarları tercih ediyorlar. Muhtarlığın cazip hale gelmesi devletin maaşları asgari ücrete endekslemesi ve bağ-kur primlerimizi yatırmasıdır. Ben ilk kez muhtar seçildiğimde 90 TL maaş alıyordum. Ben sosyal olarak aktif bir yapıda olduğum için Muhtarlığı 4 dönemdir yapıyorum. Mahallemiz halkı yetki verirse 5.dönem de adayım dedi.  

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.