SON DAKİKA

Mart ayında mutlaka budanması gereken 5 çiçek ve bitki

Mart ayına girilmesiyle birlikte ilkbaharın müjdecisi olan yeşilin uyanışıyla birlikte, pek çok ağaç ve bitki için uygun budama zamanı geldi. İşte mart ayında budanması gereken 5 önemli ağaç ve bitki türü:

Mart ayında mutlaka budanması gereken 5 çiçek ve bitki
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER MERKEZİ

Mor Salkım Fidanı: Mor salkım, eşsiz güzellikteki çiçekleriyle göz kamaştırır. Mart aylarında budama yapılabilir, ancak peş peşe budama işlemlerinin ağaca zarar verebileceği unutulmamalıdır. Budama işlemi için şubat ayını tercih etmemeye dikkat edin. Aksi halde, mart ayının başlarında budama yapmak idealdir. Bununla birlikte, mart ayında budama yapılamazsa, temmuz ve ağustos ayları da alternatif bir dönem olabilir.

Gül: Mart ayı, güllerin ve gül çalılarının budanması için ideal bir zamandır. Hava biraz ısınmaya başladığında ve cemre düştüğünde, gülleri budamak mümkündür. Budama işlemi sırasında cesur olunmalı ve gerektiği gibi kesimler yapılmalıdır. Bu, daha gür ve sağlıklı bir büyümeyi teşvik eder.

Ortanca Bitkisi: Ortancanızın yaz boyunca çiçek açmasını istiyorsanız, mart ayında budama işlemini gerçekleştirmeniz önemlidir.

Orman Asması: Mart ayı, yaban asması olarak da bilinen orman asmalarının budanması için ideal bir zamandır. Düzenli budama, güçlü büyümeyi ve bol çiçeklenmeyi teşvik eder. Budama sırasında bitkiyi yerden 25-30 cm yüksekte kesmeyi unutmayın.

Armut ve Elma Ağaçları: Mart ayı, uyku halindeki armut ve elma ağaçlarının budanması için en uygun zamandır. Budama işlemi, ağacın sağlıklı büyümesini ve verimli bir şekilde meyve vermesini sağlar. Ağacın tepesini kadeh şeklinde kesmek, ışığın ağacın her tarafına eşit şekilde ulaşmasını sağlar.

Mart ayında bu bitkilerin ve ağaçların budanması, ilkbaharın gelmesiyle birlikte bahçenizin güzelliklerini ve verimliliğini artırmanıza yardımcı olacaktır.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.