SON DAKİKA

Ramazan'da Doruk türbeyi ziyaret edenlerin her isteği oluyor...

Ramazan ayıyla birlikte ziyaretçi akınına uğrayan Mudurnu ilçesinde Doruk Türbe’ye geliyor

Ramazan'da  Doruk türbeyi ziyaret edenlerin her isteği oluyor...
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

 

Haber: Dilek Çelik 

Ramazan ayıyla birlikte ziyaretçi akınına uğrayan Mudurnu ilçesinde Doruk Türbe’ye geliyor. Dua eden ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının anında karşılandığı ve çocuğu olmayan kadınların, gelinlerinde çokça rağbet gösterdiği türbe özellikle Ramazan ayında daha çok rağbet görüyor.  

Evliyalar diyarı Mudurnu’da Saat Kulesi’nin olduğu bölgede Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinde yer alan Mudurnu Kalesi‘nin kalıntıları ile Doruk Türbeyi de görmek mümkün. Mudurnu’nun türbeleri hatırı sayılır derecede çok. Bunlardan biri de Şeyh-ül Ümran Tepesi‘nde yattığı bilinen zat. Bolu Mudurnu’da gezilecek birçok türbe var ve içlerinde en önemlisi Şeyh-ül Ümran. Şeyh-ül Ümran, rivayete göre karşısında misafir olmadan yemek yemez, eğer misafir yoksa o günü oruç tutarak geçirirdi. Her yıl temmuz ayının ilk haftasında Mudurnu’da Şeyh-ül Ümran bayramı yapılıyor ve Kuran-ı Kerim ile Mevlidi şerif okutularak pilav dağıtılıyor.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.