SON DAKİKA

Türk Futbolunda devrim: TFF açıkladı

Türk Futbolunda devrim: TFF açıkladı
A- A+
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER MERKEZİ

 Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda, TFF Başkan Vekili ve İcra Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt, FIFA ve UEFA ilişkilerinden sorumlu olarak, spor medyasının temsilcileriyle bir araya gelerek önemli konular hakkında bilgi verdi.

Toplantıda, Trendyol Süper Lig'de kullanılan Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'nin işleyişi, VAR kayıtlarının yayınlanıp yayınlanmayacağı ve Merkez Hakem Kurulu'nun yapısının değişip değişmeyeceği gibi konular ele alındı.

VAR Merkezi'nde çalışan VAR hakemi Mustafa İlker Coşkun, uygulamalı olarak Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'nin nasıl çalıştığını ve maçlardaki VAR pozisyonlarını anlattı. Coşkun, yeni sistemle ofsayt pozisyonlarının hızla sonuçlandığını ve oyunun akışının hızlandığını vurguladı.

Eröğüt, Türkiye'de Süper Lig maçlarındaki VAR kayıtlarının kamuoyuyla paylaşılması için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Ayrıca, UEFA'nın üst düzey görevlilerinden oluşan bir gözlemci grubunun artık Türk hakemliğinde belirleyici olacağını açıkladı. Yeni dönemde hakem puanlarının değerlendirilmesinde bu gözlemcilerin notlarının yüzde 50'sinin etkili olacağını söyledi.

MHK'nin yapısının değiştirilmesi de gündemdeydi. Planlara göre yeni MHK, 5 üyeden oluşacak; 3 üye TFF tarafından, 2 üye ise Kulüpler Birliği tarafından önerilecek. Eröğüt, bu üyelerin kulüp temsilcileri olmayacağını ve FIFA kurallarına uygun olarak belirleneceğini vurguladı.

Toplantının son bölümünde TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve MHK Başkanı Ahmet İbanoğlu da katılarak gazetecilerle kısa bir süre sohbet ettiler.

Bu toplantı, Türk futbolunda önemli değişikliklerin ve gelişmelerin habercisi olarak değerlendirildi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.